UAB „Selteka“ – seniausia elektronikos įmonė Lietuvoje ir viena didžiausių elektronikos gamintojų Rytų Europoje. Bendrovė veikia dviem kryptimis – gamina originalius televizijos ir elektronikos gaminius (OEM)  bei teikia elektronikos produktų surinkimo paslaugas (EMS) įmonėms iš visos Europos. Įmonės sukurti produktai yra pelnę tris inovacijų prizo apdovanojimus, o 2013 metais „Selteka“ Pramonininkų Konfederacijos organizuojamame konkurse buvo pripažinta kaip „Sėkmingai dirbanti įmone‘13”. Bendrovė savo teikiamoms inovatyvioms paslaugoms nuolat ieško unikalių sprendimų, kurie pilnai patenkintų klientų poreikius.

Siekiant padidinti įmonės konkurencingumą, UAB „Selteka“ nusprendė sukurti ir gaminti didesnės pridėtinės vertės vartotojų terminalus Lietuvos ir užsienio rinkoms. Tikslui pasiekti buvo numatyta išplėsti skaitmeninės TV imtuvų funkcines galimybes, suteikiant vartotojams galimybę gauti didelės raiškos audiovizualinį turinį, valdyti jo teikimo parametrus, apmokėti tiesioginiame eteryje, užtikrinant skaitmeninį autorinių teisių valdymą. Taip pat buvo numatyta vartotojui sudaryti galimybę naudotis papildomomis paslaugomis: e-medicinos funkcija (EKG, kraujo spaudimo, temperatūros ir kitų parametrų matuoklių duomenų perdavimas gydytojui, jo konsultacija, recepto gavimas, vaistų vartojimo žiniaraštis); buto ar namo įrangos valdymo funkcija (mikroklimatas, apsaugos signalizacija) ir telemetrija (vandens, elektros ir kitų resursų suvartojimo apskaita ir analizė, skaitiklių rodmenų perdavimas tiekėjams); reitingavimu su grįžtamuoju ryšiu, balsavimu.

Investicijos į mokslinę veiklą yra gana didelės, todėl „Selteka“ nusprendė pateikti paraišką ES finansinei paramai gauti. LVPA įvertinus projekto naudą buvo suteikta finansinė parama iš Europos regioninės plėtros fondo pagal Ekonomikos augimo veiksmų programos prioriteto „Ūkio konkurencingumui ir ekonomikos augimui skirti moksliniai tyrimai ir technologinė plėtra“ priemonę „Intelektas LT“. Projekto vykdymui buvo nuspręsta įtraukti ir mokslo instituciją. Projekto partneriu nutarta pasirinkti Kauno Technologijos Universitetą, nes KTU mokslininkai specializuojasi skaitmeninės interaktyvios TV technologijų kūrime. Projekto metu UAB „Selteka“ kartu su Kauno Technologijos Universitetu sukūrė daugiafunkcinį multimedijos centrą, leidžiantį naudotis naujomis išplėstinėmis TV imtuvų funkcinėmis galimybėmis.

Projektas startavo 2012 metų Sausio 2 dieną ir sėkmingai buvo užbaigtas 2014 metų vasario 28 dieną. Visa projekto vertė sudarė daugiau nei 1mln.litų.

Projekto pavadinimas: „Daugiafunkcinis multimedijos centras“

Projekto numeris: VP2-1.3-ŪM-02-K-03-003

Projekto trukmė: nuo 2012-01-02 iki 2014-02-28