Aktualios naujienos
Naujausius straipsnius, susijusius su UAB „Selteka“ veikla, rasite čia:
Pranešimas apie gautą paramą iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų projektui vykdyti

Augant UAB „Selteka“ gamybos apimtims, iškilo poreikis optimizuoti įmonės gamybos ir pardavimų procesus, diegiant pažangias, šiuolaikiškas vadybos metodikas. Dėl besiplečiančio teikiamų paslaugų spektro, augančio produkcijos realizavimo užsienio rinkose ir didėjančios konkurencijos veiklos procesai įmonėje tapo sunkiau suvaldomi. LEAN vadybos metodų sistema pasirinkta siekiant sumažinti gamybos nuostolius, padidinti gamybos proceso našumą, optimizuoti gamybos procesų eiliškumą, įdiegti naujus darbo standartus ir problemų sprendimo metodiką, užtikrinti efektyvią vidinę komunikaciją. Įdiegus LEAN metodų sistemą: – bus tolygiai išdėstytas gamybos srautas, gamybos procesas taps lankstus, lengvai valdomas; – problemos visuose gamybos procesuose taps vizualiai matomos, jos bus sprendžiamos efektyviai ir negrįžtamai, todėl bus minimizuoti gamybos defektai ir klaidų skaičius; – didės ilgalaikis organizacijos produktyvumas (gebėjimas daugiau pagaminti/suteikti paslaugų su tais pačiais resursais ir(arba) greičiau, kokybiškiau); – darbuotojai bus skatinami dalintis gerosiomis patirtimis, idėjomis ir kurti sau patrauklią darbo vietą; -  didės klientų pasitenkinimas dėl užsakymo terminų laikymosi bei ženkliai pagerėjusios aptarnavimo kokybės. Efektyvių procesų valdymas yra paremtas integraliais Lean metodais (įrankiais). Atsitiktinis atskirų metodų ar įrankių taikymas dažnai neduoda laukiamo rezultato, todėl projekto metu numatytas sisteminis ir nuoseklus veiklos tobulinimo vadybos disciplinos įgyvendinimas. Į nuolatinį procesų tobulinimą planuojame įtraukti kuo daugiau darbuotojų, tad dirbti, taikant LEAN metodus, įmonėje planuojama apmokyti aukščiausios ir   vidutinės grandies vadovai, [...]

Pyragų diena “Seltekoje”

Lapkričio 6-oji – Pyragų diena . Šiais metais pirmąjį kartą „Seltekoje“ vyko „Pyragų diena“. Daugiau nei penkiolika Seltekos darbuotojų kepė pyragus, kuriais vaišino kolegas. Nekepusieji pyragų juos ragavo ir aukojo TV3 rengiamos „Išsipildymo akcijos 2015“ mažiesiems herojams – vaikams. Šios gražios idėjos metu buvo suaukota 222,19 € . Daugiau nei dešimt didelių pyragų, kelių rūšių keksiukų iškepė darbščios ir išradingos „Seltekos“ darbuotojos. Pyragų pasirinkimas buvo didelis, vieni su rudens gėrybėmis – svogūnais, burokėliais ir moliūgais, kiti saldūs: keksas su šokoladu, pyragas su obuoliais, varškės ir vaisių tortas, „Tinginys“ su įmonės logotipu, bei kiti skanėstai. Ypač populiarūs pyragai buvo su daržovėmis. Svogūnų pyragas nepaliko nei vieno ragavusio abejingo. Greitai ištuštėjo ir saldumynų pilnos lėkštės. Nepastebimai pildėsi aukų dėžutė. Akcijos metu „Seltekos“ darbuotojai suaukojo – 225,19 €. Visi šie pinigai buvo paaukoti labiausiai mūsų pagalbos besitikintiems „Išsipildymo akcijos 2015“ dalyviams – vaikams.

UAB “Selteka” sėkmingai įgyvendino ES lėšomis remiamus projektus įmonės inovatyviems produktams kurti

UAB „Selteka“ – didžiausia Rytų Europoje profesionalių OEM ir EMS paslaugų teikėja, turinti daugiau nei 50 metų patirtį elektronikos produktų rinkoje. Savo veiklą pradėjusi kaip Radijo gamykla „Banga“, 1997 metais įmonė buvo reorganizuota ir pavadinta „Selteka“ – šiandien žinoma, kaip didžiausia Rytų Europoje originalių elektronikos produktų gamintoja bei elektronikos gaminių surinkimo paslaugų teikėja. Dėka didelio dėmesio inovacijų plėtrai gamyboje bei nuolatinio gamybos technologijų tobulinimo, įmonė yra pelniusi tris Inovacijų prizo apdovanojimus. Siekiant neatsilikti nuo didėjančios konkurencijos rinkoje, UAB „Selteka“ skiria papildomai lėšų inovatyvioms investicijoms. Tam buvo nuspręsta įgyvendinti du projektus kuriuose buvo kuriami inovatyvūs produktai. Kadangi investicijos į tokius projektus yra didelės, o investicijų grąža tikėtina per ilgesnį laiką, buvo nuspręsta dalį išlaidų finansuotis ES lėšomis. LVPA, įvertinus projektų naudą, buvo suteikta finansinė parama iš Europos regioninės plėtros fondo pagal Ekonomikos augimo veiksmų programos prioriteto „Ūkio konkurencingumui ir ekonomikos augimui skirti moksliniai tyrimai ir technologinė plėtra“ priemonę „Intelektas LT“. Su finansine parama buvo įgyvendinti šie projektai: UAB „Selteka“ kartu su partneriu UAB „Awaled“ sukūrė intelektualią LED apšvietimo sistemą, adaptuojamą skirtingoms vartotojų grupėms. Projekto metu buvo tiriama LED apšvietimo šviesos poveikis dirbančių žmonių darbingumui, produktyvumui, našumui, kaip ši, artima natūraliai šviesa veikia žmogaus emocinę nuotaiką; nustatyti įvairių vartotojų grupėms būdingus įpročius, [...]

UAB “Selteka” – Stipriausi Lietuvoje 2015

Lietuvoje veikianti įmonė UAB “Selteka” originalių elektronikos produktų gamintoja bei elektronikos gaminių surinkimo paslaugų teikėja, antrus metus iš eilės pripažįstama viena iš 4% stipriausių įmonių šalyje. Šiais metais įmonei suteiktas sertifikatas – „Stipriausi Lietuvoje 2015“ . Šią nominaciją, kuri patvirtina įmonės patikimumą, nuo 2011 metų kasmet steigia kredito biuras „Creditinfo“. Kredito biuro „Creditinfo“ vertinamos ir nominuojamos įmonės turi atitikti aukštus reikalavimus. Svarbiausias vertinimo kriterijus suteikiant „stipriausiųjų“ sertifikatus – įmonės mokumo reitingas. Pasak nominacijos steigėjų, įmonių mokumas yra daugiau nei įmonės finansinė padėtis. Moki įmonė ta, kuri suderina palankius savo finansinius rezultatus su pagarba tiekėjams ir kitiems verslo partneriams, geba ir nori valdyti atsiskaitymo procesus.

Vykdant ES struktūrinės paramos fondo remiamą projektą „UAB “Selteka” pardavimų plėtra naujose rinkose“ įmonė sudalyvavo penkiose užsienio parodose. Projektas buvo vykdomas pagal Ekonomikos augimo veiksmų programos prioriteto „Verslo produktyvumo didinimas ir verslo aplinkos gerinimas“ priemonę „Naujos Galimybės“.

Balandžio 14-15 dienomis Selteka dalyvaus parodoje “Elektronik 2015″

Parodoje bus pristatomos UAB Selteka technologinės galimybės ,siūlomos OEM ir EMS paslaugos.

UAB „Selteka“ – tarp stipriausių Lietuvoje

Pagal praėjusių metų mokumo duomenis UAB „Selteka“ sertifikuota sertifikatu – „Stipriausi Lietuvoje 2014“. Creditinfo suteiktas sertifikatas patvirtina, kad įmonė ir įmonės vadovas yra patikimi bei laiku vykdo savo finansinius įsipareigojimus.

„Selteka“ dalyvaus inžinerijos ir elektronikos sprendimų parodoje „Southern Manufacturing & Electronics 2015“

Rytų Europos elektronikos pramonės lyderė „Selteka“ vasario 10-12 dienomis dalyvaus inžinerijos ir elektronikos sprendimų parodoje „Southern Manufacturing & Electronics 2015“.

„Selteka“ antrus metus iš eilės LPK organizuojamame konkurse pelnė „Sėkmingai dirbančios įmonės“ apdovanojimą

Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Lietuvos pramonininkų konfederacijos šventinio vakaro metu UAB „Selteka“ buvo įteiktas apdovanojimas „Sėkmingai dirbanti įmonė‘14“.

Įmonės darbuotojai dalyvavo neatlygintinoje kraujo donorystės akcijoje

Spalio 22 dieną UAB „Selteka“ darbuotojai stebino aktyviu dalyvavimu neatlygintinoje kraujo donorystės akcijoje, kurią organizavo VUL Santariškių Klinikų Kraujo Centras.

UAB „Selteka“ – už sąžiningą paslaugų bei prekių kainų perskaičiavimą įvedant eurą

„Selteka“ noriai prisideda prie geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumo, kurio tikslas kuriant abipusiu pasitikėjimu grindžiamą aplinką, apsaugoti Lietuvos vartotojų interesus.

„Selteka“ dalyvaus parodoje ELECTRONICA 2014

Šių metų lapkričio 11-14 dienomis Selteka jau devintą kartą dalyvaus 26-joje tarptautinėje elektronikos komponentų, sistemų ir sprendimų parodoje ELECTRONICA 2014, vykstančioje Vokietijoje, Miunchene.

UAB „Selteka“ kartu su Kauno Technologijos universitetu sukūrė daugiafunkcinį multimedijos centrą, leidžiantį naudotis naujomis išplėstinėmis TV imtuvų funkcinėmis galimybėmis.

UAB „Selteka“ dalyvavo parodoje „Light+Building 2014“

Kovo 30 – balandžio 4 dienomis UAB „Selteka“ dalyvavo didžiausioje pasaulyje apšvietimo sprendimų, elektros inžinerijos, namų ir pastatų automatikos ir statybos pramonės programinės įrangos parodoje „Light+Building 2014“, vykusioje Vokietijoje, Frankfurto mieste.

Įmonė sėkmingai užbaigė projektą „UAB „Selteka“ pardavimų užsienio rinkose didinimas“

UAB „Selteka“ – viena didžiausių Rytų Europoje elektronikos produktų gamintoja. Esame lietuviško kapitalo įmonė, kurioje vienu metu vystomi du verslo segmentai: OEM ir EMS. Tokia patirtis suteikia mūsų sprendimams originalumo. OEM našaus konvejerinio darbo principus puikiai pritaikėme EMS produktų gamyboje.

UAB „Selteka” įteiktas apdovanojimas „Sėkmingai dirbanti įmonė – 2013“

Gruodžio 20 d. Lietuvos Nacionalinėje Filharmonijoje Lietuvos pramonininkų konfederacijos organizuotame šventiniame Kalėdiniame renginyje įmonei Selteka įteiktas apdovanojimas „“Sėkmingai dirbanti įmonė – 2013“.

UAB „Selteka“ sėkmingai įgyvendimo projektą

UAB „Selteka“ dalyvaus parodoje „ELMIA SUBCONTRACTOR 2013”

Šių metų lapkričio 12-15 dienomis Selteka dalyvaus parodoje „ELMIA SUBCONTRACTOR 2013”, kuri vyks Švedijoje, Jönköping mieste.

UAB „Selteka“ sėkmingai įgyvendimo projektą

UAB „Selteka“ gavo Europos Sąjungos paramą pagal įgyvendinimo priemonę VP2-1.3-ŪM-05-K „Inočekiai LT“, pagal 2007–2013 m. Ekonomikos augimo veiksmų programos 1 prioriteto „ūkio konkurencingumui ir ekonomikos augimui skirti moksliniai tyrimai ir technologinė plėtra“. Įmonė bendradarbiaudama su Kauno Technologijos universitetu vykdė projektą nuo 2012 metų gruodžio. Projekto metu buvo sukurta (suprogramuota bei ištestuota) Linux aplinkoje veikianti IPTV IF-402 HD priedėlių valdymo sistema.

Inovacijų svarba bendrovėje „Selteka“

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Benjaminas Žemaitis lankėsi bendrovėje „Selteka“. Susitikimo su direktoriumi Arūnu Vizgaičiu metu diskutuota apie inovatyvų verslą, pokyčių būtinybę, paslaugas verslui.

Siekdami didinti verslo produktyvumą, UAB Selteka planuoja būti tarp pirmųjų gamintojų, Lietuvos bei užsienio rinkoms pateiksiantys didesnės pridėtinės vertės skaitmeninės TV imtuvus.

UAB “Selteka” optimizuoja įmonės verslo procesus įsidiegus VVS

UAB “Selteka” – viena didžiausių Rytų Europoje elektronikos produktų gamintoja. Esame lietuviško kapitalo įmonė, kurioje vienu metu vystomi du verslo segmentai: OEM ir EMS. Tokia patirtis suteikia mūsų sprendimams originalumo.

2012 m. lapkričio 13-16 dienomis SELTEKA dalyvauja pasaulinėje Miuncheno parodoje ELECTRONICA 2012

SELTEKA jau 8-tą kartą dalyvauja tarptautineje elektronikos komponentų, sistemų ir sprendimų parodoje ELECTRONICA 2012, kuri vyks lapkričio 13-16 dienomis Vokietijoje, Miuncheno mieste.

UAB ”Selteka” birželio 12-14 dienomis dalyvavo parodoje AngaCable’2012 Kiolne

UAB „Selteka“ dalyvavo kasmetinėje parodoje AngaCable‘2012 Kiolne ( Vokietija) ir pristatė naujus savo sukurtus skaitmeninius IPTV ir DVB-C hibridinius priedėlius IF-402 HD , bei CIC-412 HD.

„INOVACIJŲ PRIZAS 2011“ UAB “SELTEKA” – NUGALĖTOJA

VšĮ Lietuvos inovacijų centro kartu su Lietuvos pramonininkų konfederacija rengiamo nacionalinio konkurso „Inovacijų prizas 2011“ ekspertai paskelbė vertinimų rezultatus.

„Inovatyvios įmonės“ kategorijoje nugalėjo:

UAB „Selteka“, elektronikos produktų gamintoja;

Ar ilgai matysime lietuviškas komercines televizijas nemokamai ?

Nuo liepos 1 dienos įsigaliojo nauji Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimai, kurie panaikino reikalavimą retransliuotojams nemokamai rodyti visus lietuviškus nacionalinius kanalus. Dabar retransliuotojai nemokamai privalo rodyti tik du kanalus – LTV ir LTV2.

„Analoginė televizija greitai bus išjungta“.

Lietuvoje po gero pusmečio bus pradedamas analoginės televizijos išjungimas. Daugiau nei 50 metų veikusi mums įprasta analoginė televizija užleidžia vietą naujos kartos skaitmeninei televizijai.

“Selteka” į pigius kiniškus priedėlius numojo ranka

Elektronikos bendrovė „Selteka“ nekonkuruos su pigiais kinų siūlomais sprendimais, išjungus analoginę TV. Bendrovė pradėjo gaminti hibridinius TV priedėlius, leidžiančius žiūrėti ne vienos, o kelių skirtingų technologijų skaitmeninę TV.

“Selteka” šiemet planuoja 29 mln. litų apyvartą

Lietuvos elektronikos bendrovė “Selteka”, gaminanti skaitmeninę televiziją leidžiančius žiūrėti priedėlius, šiemet planuoja 29 mln. litų apyvartą – 47 proc. didesnę nei pernai, kai įmonės pajamos buvo 19,7 mln. litų.

Tyrimas: už televiziją moka pusė Lietuvos gyventojų

Už televiziją moka 49 proc. Lietuvos gyventojų. Tik nemokamus kanalus žiūri 47 proc. žmonių, tačiau pastarieji mato vos nuo 2 (Varėnos raj.) iki 9 (Vilniaus raj.) kanalų. Tokius duomenis parodė bendrovės „Spinter tyrimai“ atliktas tyrimas.

„Selteka“ priedėliuose dovanojama GALA

Artėjančios analoginės televizijos išlydėtuvės daugeliui sukėlė rūpestį, ar matys skaitmeninę televiziją gyvenantys atokiuose Lietuvos miesteliuose ir vienkiemiuose? Žinoma, matys! Tereikia išsirinkti patikimą skaitmeninės televizijos priedėlį, pavyzdžiui, Lietuvos gamintojo „Selteka“. Įsigijusiems „Selteka“ skaitmeninės televizijos priedėlį dabar televizija „Skaitmeninė GALA“ dovanojama net trims mėnesiams.

Skaitmeninė televizija – ir širdžiai, ir kiemui prižiūrėti

Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkai skaitmeninės televizijos imtuvui suteikė naujų funkcijų – dabar su juo galima stebėti, kas vyksta kieme, ir nustatyti, kokiu dažniu plaka paciento širdis. Rudenį Kaune turėtų pasirodyti su imtuvu sujungta bandomoji „miestiečio kortelės“ versija, su ja bus galima mokėti mikroįmokas, joje tilps visos nuolaidų kortelės, viešojo transporto e. bilietai. Projektas pradėtas prieš trejus metus, kai KTU mokslininkai UAB „Selteka“ užsakymu sukūrė skaitmeninės televizijos imtuvą, galintį priimti televizijos programas, transliuojamas antžeminės televizijos kanalais.

Lietuviški skaitmeniniai priedėliai keičia vaizdą televizoriuose

„2012 m. skaitmeninė televizija (STV) neišvengiamai pasirodys kiekvieno mūsų namuose – tuomet bus išjungta analoginės televizijos transliacija Lietuvoje. Įvairųs STV operatoriai siūlo programų paketus, už kuriuos renkamas 16–40 Lt mėnesinis abonentinis mokestis. Mes siūlome priedelį, kurį prijungus prie turimo televizoriaus ir lauko antenos galima nemokamai matyti transliuojamas STV programas.

Selteka TF-401 – pirmas lietuviškas priedėlis skaitmeninei antžeminei TV žiūrėti. Pagaliau ir skaitmenine.lt redakciją pasiekė informacija apie pirmąjį Lietuvoje surenkamą TV priedėlį, tinkantį nekoduotų skaitmeninės antžeminės TV kanalų žiūrėjimui. Tiesa, iki šiol tinklalapio lankytojai ne itin teigiamai atsiliepė apie minėtą gaminį, tačiau po bandymų ir testų galima pasakyti, kad visus esminius trūkumus Seltekos inžinieriai jau pašalino ir priedėlis yra geras biudžetinės klasės pavyzdys.

Skaitmeninei televizijai – lietuviški priedėliai

Skaitmeninei televizijai priimti būtinus priedėlius rengiasi gaminti ir Lietuvos įmonės. Prognozuojama, kad įdiegusiems priedėlių gamybą maždaug po poros metų atsivertų ir kitų ES šalių rinkos. “Planuojame sudaryti su partneriais aljansą ir konstruoti bei gaminti universalų priedėlį, kuris tiktų abiem Lietuvoje diegiamų skaitmeninių televizijų standartams.

Kauno elektronikos įmonė tikisi palankios rinkos bangos

Kauno UAB “Selteka”, kanalų selektorius televizoriams gaminanti įmonė, prognozuoja pasaulio rinkos augimą. Įmonė investavo 300.000 Lt į naują paviršinio montažo liniją ir plečia alternatyvias veiklos sritis.

Kauno elektronikos įmonė investuoja ir laukia rinkos bangos